Plasttag

Skal du have bygget et nyt udhus, en carport, en pavillon eller andet, der kræver et solidt tag? Så er et plasttag en nem og billig løsning.

Plasttag er både nemt at arbejde med, koster næsten intet ift. andre typer af tage, og så er det fantastisk alsidigt, og kan bruges til en lang række forskellige projekter. Herunder kan du læse mere om plasttaget, se priser og finde ud af hvilke muligheder, du har.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Priser: Plasttaget får du for små penge

Prisen på et plasttag er relativt lille, når du sammenligner det med andre typer af tage, du også kan købe – fx stål eller glas. Med et plasttag får du lige så meget funktionalitet til en brøkdel af prisen på alternativerne.

Du kan finde priser på plasttag helt ned til 50 kr. pr. kvadratmeter. Men i virkeligheden kan du også finde plasttag i alle andre prislejer. Det afgørende er bl.a. tykkelsen, formen, holdbarheden og levetiden på plasttaget.

Form og facon

Plasttage kommer i mange forskellige former og faconner. Du kan både finde det helt flade, en bølget facon eller trapez-formen. Du kan også anskaffe dig et termo-plasttag, der kommer i flere lag med hulrum imellem, hvis du gerne vil holde på varmen. 

Hvilken plasttags-facon, du vælger, afhænger først og fremmest af hvad du synes, der passer æstetisk ind i omgivelserne. Termotaget egner sig bedst til opvarmede rum som fx en udestue. 

Lysindfald eller ugennemsigtigt?

Plasttage kommer i alle forskellige typer af farver og toner. Hvis du vælger et gennemsigtigt plasttag, så kan du altså godt finde det i en helt neutral tone. Men der er også rigtig mange, der vælger plasttage, der enten er tonet blå, grå eller en anden farve. Du skal blot finde ud af hvad du synes der passer ind i dit byggeri.

Plasttage, der ikke tillader lyset at slippe igennem, kommer også i farvede versioner. Her er farvepalletten til plasttaget lige så bredt som spektrummet i en regnbue – og igen handler det blot om at finde ud af hvad der passer ind.

Du kan også finde gennemsigtige plasttage med indbyggede UV-filtre, så du ikke bliver forbrændt af solen, selvom den skinner direkte igennem taget og ned i rummet.

Holdbarhed på et plasttag

Holdbarheden på et plasttag afhænger primært af hvilket materiale, plastikken er lavet ud af. Hvis det er almindelige PVC-plader, så skal du regne med en holdbarhed på 10-15 år. Hvis du derimod vælger polycarbonat-plader med indbygget UV-filter, så får du en holdbarhed på helt op til 25 år.

Så let er det at montere et plasttag

Det er ikke svært at montere et plasttag selv. Selve pladerne er lette, og nemme at håndtere – og du kan nemt smække almindelige skruer i materialet uden det går i stykker. Det er også nemt at skære pladerne til, så de passer til projektet. Så er det bare at lægge dem oven på lægterne, og skrue dem fast.

Mange plasttage kommer også med indbyggede klips-løsninger, der gør det nemt at sætte de mange små plader sammen til et stort tag. Og det holder selvfølgelig stadig tæt for regnen i rillerne.

Skriv en kommentar