Terrassebrædder | Skal du have ny terrasse?

Står en ny terrasse øverst på din ønskeliste? Og skal den nye terrasse være i træ?

I så fald bør du tænke dig godt om inden du beslutter dig for hvilke terrassebrædder, der skal bruges til din nye træterrasse.

En god terrasse af træ sikrer dig, at du får mest muligt ud af de varme sommermåneder. Og på denne side giver vi dig en konkret guide til hvordan du vælger de terrassebrædder, der passer perfekt til din stil og dit behov.

TILBUD
TILBUD
Indlæs flere

Fordele ved en træterrasse

Når man skal have en ny terrasse, så er der flere muligheder at vælge imellem. De mest almindelige typer terrasser er enten en terrasse bestående af træ, eller en fliseterrasse. Der er flere fordele ved at vælge en terrasse af træ frem for en af fliser. Herunder gennemgår vi de vigtigste.

En terrasse af træ er generelt billigere end en fliseterrasse. Typisk sparer du en 30-40%, når du vælger en terrasse af træ frem for en terrasse af fliser.

Træ er et bæredygtigt materiale. Når du vælger træ frem for fliser til din nye terrasse, så bygger du terrassen af et vedvarende materiale – træ vokser nemlig ud igen. Det gør sten ikke.

Træ er nemmere at arbejde med end sten. Hvis du selv skal bygge din egen terrasse, så er en træterrasse noget nemmere at installere end en fliseterrasse.

En terrasse af træ er mere rustik, og giver en naturlig “feel”. Ja, denne siger nok lidt sig selv. En træterrasse er bare hyggeligere.

En terrasse af træ er nem at reparere. Alle terrasser henfalder over tid, og der kan ske skader på terrassen. Hvis terrassen er bygget af træ, så er den nem at reparere på, hvis noget skulle ske.

Der er mange flere fordele end disse – vi kan bl.a. nævnte, at træterrasser typisk ikke er lige så glatte som fliser, at en terrasse i træ blender naturligt ind i omgivelserne, at du kan male en træterrasse, så den matcher stilen på dit hus, at træ føles varmere end fliser… Ja, måske har du luret det, men vi er altså vilde med træterrasser.

Hvilke terrassebrædder skal du vælge?

Der er mange muligheder, når du skal til at vælge terrassebrædder til din nye træterrasse. Herunder gennemgår vi nogle af de muligheder, du kan vælge imellem.

Trykimprægnerede terrassebrædder – Den billige løsning

Hvis du bare gerne vil have banket en terrasse af træ op så billigt som muligt, så er den oplagte løsning at investere i trykimprægnerede terrassebrædder. (Du må for alt i verden ikke vælge almindeligt, ikke-imprægneret træ til terrassen, selvom det er billigere – det rådner efter få sæsoner.)

Trykimprægneret træ er udsat for kemikalier, der konserverer træet, og sikrer dets holdbarhed over tid – i al slags vejr. Selve træet udgør ikke den flotteste løsning – men man kan selvfølgelig male terrassen efter den er lagt færdig, og så er der ingen, der kan se det.

Hårdttræ terrassebrædder – Den eksklusive løsning

Hvis du derimod ønsker dig terrassebrædder, der ikke skal males, men blot præsentere terrassen som et stykke flot, tæmmet natur op ad huset, så bør du gå med terrassebrædder i hårdttræ. 

Med terrassebrædder i hårdttræ får du et eksklusivt look på terrassen. Brædderne kan holde i op til 40 år under al slags vind og vejr, og selve sorterne kommer fra eksotiske egne. Træet er også hårdere end almindeligt grantræ, så det er en smule sværere at bearbejde. Og prisen er selvfølgelig også højere end hvis du skulle have terrassebrædder i trykimprægneret træ.

Der er mange valgmuligheder, når det kommer til farvevalg og øvrige egenskaber ved hårdttræ. Du kan bl.a. vælge jatoba terrassebrædder – de kommer i en lækker, gylden, rødbrun farve, der gør terrassen til den rene fornøjelse at tilbringe tid på. Og hvis du er til den mest eksklusive løsning af dem alle, så står ipé terrassebrædderne som den suveræne vinder af danskernes gunst. Ipé terrassebrædder er fantastisk holdbare, med en levetid på næsten 50 år, og de kommer i en gyldenbrun farve med grønne nuancer i årerne.

Thermowood terrassebrædder – Den langtidsholdbare løsning

Med thermowood terrassebrædder får du en løsning, der holder rigtig længe uden den store vedligeholdelse. Thermowood er dødt, varmebehandlet træ, der på mange måder minder om cedertræ – det holder længe, selv i ubehandlet tilstand, og vil med tiden få en flot, sølvgrå nuance.

Ubehandlet holder termowwod i mindst 15 år – men du kan nemt forlænge levetiden med over det dobbelte, hvis du vedligeholder træet regelmæssigt med olie eller træbeskyttelse.

Komposit terrassebrædder – Den funktionelle løsning

Komposit terrassebrædder er en løsning til dig, der ikke går højt op i hvorvidt terrassebrædderne nu også er ægte træ eller ej. Komposit terrassebrædder er en blandingsløsning af træ, plastik og bindemiddel, med en overflade med årringe som var det ægte træ. Fordelen her er, at du med komposit terrassebrædder ikke behøver at investere det store i vedligeholdelsen, ud over almen rengøring af terrassebrædderne. De holder i mange år.

Husk vedligeholdelsen af terrassebrædderne

Uanset hvilke typer terrassebrædder, du vælger at investere i til din nye træterrasse, så er det vigtigt også at huske på løbende at investere i vedligeholdelsen og beskyttelsen af dine terrassebrædder. Her tænker vi konkret på olie, træbeskyttelse og almen rengøring. 

Hvis du vedligeholder terrassebrædderne ordentligt vil du undgå problemer med mug, svamp og almindelig henfald af terrassen. Det kan forlænge terrassens levetid betydeligt. Så får du så meget ud af din træterrasse som muligt.